De Boomkwekerij Teelt Kwekerscafé Horst: investeren in automatisering of in mankracht?

Kwekerscafé Horst: investeren in automatisering of in mankracht?

0

Boomteeltstudieclub Horst aan de Maas organiseert dinsdag 28 november zijn jaarlijkse open Kwekerscafé. Thema is automatisering versus mankracht.

Kernvraag van de bijeenkomst is: kunnen boomkwekers zich het best richten op automatisering en daarmee de benodigde mankracht reduceren, of kunnen ze zich het best richten op innovatieve en intensieve teelten waarbij juist meer mankracht nodig is?

Organisator Leo van de Laak zal eerst kort ingaan op innovatie in relatie tot personeel. Daarna gaat Erik Pekkeriet (Wageningen Universiteit & Research) ingaan op automatisering en robotisering. Vervolgens geeft Rick Dijkshoorn (Rabobank) uitleg over financiering van bedrijven die groter en kapitaalintensiever worden.

Ook niet-leden van de studieclub zijn welkom in het Kwekerscafé. Het vindt plaats bij Café Oud Meerlo, Hoofdstraat 20a in Meerlo. De avond begint om 19.30 uur en duurt tot 21.45 uur.

Foto: Arno Engels

Arno Engels
Arno Engels is sinds 2000 vakredacteur bij De Boomkwekerij. Hij is opgegroeid in de sector en heeft op verschillende boomkwekerijen in binnen- en buitenland gewerkt.

Reageer op dit artikel

avatar