Tuin en Landschap nieuws Inzendingen voor Excellence Roses ’boven verwachting’

Inzendingen voor Excellence Roses ’boven verwachting’

0

Veredelaars hebben 25 nieuwe rozen ingezonden voor de keuringen van Excellence Roses in Nederland en België.

Het aantal inzendingen is boven de verwachting van de rozencultuurgroep onder secretariaat van handelsbond Anthos, waarvan Excellence Roses een activiteit is. De keuring maakte vorig jaar een doorstart, waardoor de cultuurgroep zich afvroeg zich of veredelaars wel voldoende vertrouwen zouden hebben in de keuringen. „Dat is gelukkig wel het geval”, aldus bestuurslid Hans van de Laak. „We hadden op 20 inzendingen gehoopt.”

De 25 nieuwe rozen die dit voorjaar worden aangeplant, zijn afkomstig van negen veredelaars uit binnen- en buitenland. Het gaat om 9 floribunda’s, 7 heesterrozen, 4 theehybriden, 3 klimrozen en 2 bodembedekkers.

De aanplant is in ieder geval op het Proefcentrum voor de Sierteelt in Destelbergen, in De Rozenhof in Lottum en in het Winschoter Rosarium. Waarschijnlijk ook nog in het rosarium in Boskoop, maar daar moet nog plek worden vrijgemaakt voor de nieuwe rozen.

De keuringen van Excellence Roses duren drie jaar en worden gecoördineerd door de Koninklijke Vereniging voor Boskoopse Culturen. De acht winnaars van de afgelopen keuringen zijn sinds kort ook te vinden op de site van de KVBC.

Foto: Excellence Roses

Reageer op dit artikel

avatar