De Boomkwekerij Xylella Italiaanse populistische leider noemt Xylella ‘hoax’

Italiaanse populistische leider noemt Xylella ‘hoax’

0

De Italiaanse populistische leider Beppe Grillo noemt de kwestie Xylella in zijn blog een ‘hoax’. Grillo beweert dat er geen enkel hard wetenschappelijk bewijs is voor de desastreuze gevolgen van de ziekte en vermoed een complot.

Grillo speelt in zijn blog in op gevoelens van ongenoegen bij belangengroeperingen die zich verzetten tegen het beleid van de voormalige regering dat er tot voor kort op was gericht om vectoren met chemische middelen uit te schakelen. Dat moet ertoe leiden dat de ziekte zich niet verder verspreid in het zuiden van Italië.

Geen heldere koers

De website xylellacodiro dat het Italiaanse beleid rond Xylella op de voet volgt, ergert zich aan de publiciteit die de uitlatingen van Gillo losmaakt. Dat beïnvloed de publieke opinie en ondermijnt de steun voor het tot nu toe gevoerde beleid. Ook wordt op deze website gesuggereerd dat de nieuw aangetreden regering geen heldere koers meer volgt om verspreiding van de ziekte tegen te gaan. Grillo’s politieke partij Vijfsterrenbeweging maakt deel uit van die nieuwe regering van Italië.

Wim du Mortier
Wim du Mortier, coördinator Hortipoint Mediaproducties

Reageer op dit artikel

avatar