JUB Holland beste tuinbouwondernemer van het jaar

  JUB Holland heeft de Tuinbouw Ondernemersprijs gewonnen. De familie Uittenbogaard, eigenaar van het bloembollenconcern, nam de prijs woensdag in ontvangst tijdens de uitreiking in Lisse.

  Het bedrijf is actief in het veredelen, telen, broeien en verhandelen van bloembollen en dan vooral tulpen. De jury roemt het bedrijf onder meer voor de prestaties in duurzaam ondernemen. De andere genomineerden waren Bunnik Plants en Green Specialities Holland.

  Jac Uittenbogaard & Zonen (JUB Holland) is actief in alle schakels in de bloembollenketen; van veredelen van tulpen via samenwerkingsverband ‘Remarkable’ tot kweken, broeien en verhandelen van bloembollen voor de retail, landscape en broeierij. Het bedrijf exporteert kwalitatief hoogwaardige bloembollen en bloembollenproducten en innovatieve concepten naar meer dan 35 landen, meldt het juryrapport.

  Duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij de onderneming. JUB Holland nam het initiatief tot ontwikkeling van Milieukeur voor bloembollen en is lid van NL Greenlabel, de organisatie die in de buitenruimte in balans brengt met de natuurlijke leefomgeving.

  Volgens de jury levert het bedrijf daarmee een belangrijke bijdrage aan het positieve imago van de tuinbouwsector.

  > Bekijk hier de video van de normatie van JUB Holland voor de Tuinbouw Ondernemersprijs

  Bron: Vakblad voor de Bloemisterij