Vakblad voor de Bloemisterij Ondernemen Jacco Vooijs nieuwe voorzitter LTO Glaskracht Westland

  Jacco Vooijs nieuwe voorzitter LTO Glaskracht Westland

  0

  Jacco Vooijs is de nieuwe voorzitter van LTO Glaskracht Westland. Hij volgt Jos van der Knaap op, die eerder deze week na elf jaar de voorzittershamer neerlegde.

  Jacco Vooijs (45), van oorsprong afkomstig uit Katwijk, groeide vanaf zijn twaalfde op in de bloemensector en werkte jarenlang op de veiling. Zijn vader was actief in het logistieke vak en zijn moeder werkte in een parfumerie, zo meldt LTO Glaskracht. Vooijs is sinds 1 januari in dienst bij LTO Glaskracht. Daarvoor was hij manager QA/QC en R&D bij Koninklijke Fruitmasters.

  • Jacco Vooijs

  De herstructurering van de Westlandse glastuinbouw beschouwt de kersverse voorzitter als zijn grootste uitdaging. „Er is nog veel oud glas in ons gebied, met veel kleine kasjes. Er moet een mooi nieuw gebied ontstaan, met bijbehorende infrastructuur. De inventarisatie is al gedaan, maar de uitvoering is minstens een tienjarenplan”, zegt hij in Nieuwe Oogst.

  Om die reden – maar ook met het oog op schoner oppervlaktewater, hergebruik van water en energiebesparing – wil Vooijs meer energie steken in ruimtelijke ordening. „Daarbij moeten we aan tafel met de gemeente. Nu zie je dat zij wegvallende tuinderijen omturnt in bedrijfsterreinen of aanwendt voor huizenbouw. De extra waarde van de grond die dat oplevert, zou in een speciaal fonds voor herstructurering moeten gaan”, aldus Vooijs in Nieuwe Oogst.

  Voorzitter LTO Glaskracht Westland Jacco Vooijs stelt zich voor from LTO Glaskracht Nederland on Vimeo.

  Reageer op dit artikel

  avatar