Tuin en Landschap Jacqueline van der Kloet ontwerpt Dutch Garden voor Disneyland Parijs

  Jacqueline van der Kloet ontwerpt Dutch Garden voor Disneyland Parijs

  0

  Jacqueline van der Kloet heeft samen met Manon Hazebroucq, landschapper van Disneyland Parijs, de zogenoemde ’Dutch Garden’ ontworpen. De kleurentuin van 3.000 m2 groot komt tegenover de entree van het Newport Bay Club Hotel te liggen.

  De tuin is door Hazebroucq ingericht met opeenvolgende kleurenvakken. De beplanting van zomerbollen en éénjarige zomerbloemen is door Van der Kloet samengesteld en bestaat uit onder meer dahlia’s, lelies en zantedeschia’s. Samen met bijvoorbeeld Stipa en Gaura zorgen zij dat van juni tot oktober het hotel van een kleurrijke vrolijke entree is voorzien.

  Begin mei gaat Van der Kloet naar Frankrijk om de gemengde aanplant te begeleiden. De bollen worden nu opgezet, zodat ze in mei als plant kunnen worden aangeplant.

  Dutch Garden

  De Dutch Garden is een initiatief van Blooming Breeders en de Nederlandse ambassade. Via Verver Export, een bedrijf dat veel bollen naar Frankrijk exporteert en met wie Van der Kloet veel samenwerkt, is de ontwerper bij het project betrokken.

  Miranda Vrolijk
  Miranda Vrolijk is vakredacteur bij Tuin en Landschap. Ze is sinds 2002 werkzaam bij Uitgeverij Hortipoint en in 2005 als vakredacteur bij Tuin en Landschap begonnen.