Hortipoint Jonge Landbouwersregeling 2017 vanaf 4 december open

  Jonge Landbouwersregeling 2017 vanaf 4 december open

  0

  Vanaf 4 december 2017 tot en met 15 januari 2018 is het mogelijk de subsidie Jonge Landbouwersregeling (JOLA) 2017 aan te vragen. De regeling is verbeterd ten opzichte van de openstellingen in 2016. De investeringslijst is uitgebreid en het minimale investeringsbedrag per investering is niet meer aan de orde.

  Naast dat de investeringslijst is uitgebreid en het minimale investeringsbedrag niet meer aan de orde is, vragen jonge landbouwers nu rechtstreeks bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) subsidie in plaats van via de provincie. Verder zijn onduidelijkheden en problemen in de eerste openstellingen zoveel mogelijk opgelost.

  Verschillen per provincie

  Doordat de JOLA provinciaal opengesteld wordt kunnen de investeringsmogelijkheden per provincie verschillen. De volledige lijst van investeringsmogelijkheden is te vinden op de site van de RVO.nl. Hier kunnen ook de invulling en voorwaarden per provincie bekeken worden en kan vanaf 4 december een aanvraag gedaan worden. Provincies hebben de keuze één of meer van de investeringsmogelijkheden niet open te stellen. Dit wordt dan ook per 4 december op de aanvraagpagina weergegeven.

  Vooralsnog is bij NAJK bekend dat de provincies Gelderland en Limburg de gehele lijst openstellen en de provincies Groningen en Flevoland alleen de windmolens niet openstellen.

  Verduurzaming

  Met JOLA kan de jonge landbouwer met een leeftijd tot en met 40 jaar onder voorwaarden subsidie aanvragen. De subsidie bedraagt 30% over de investering en is bedoeld voor investeringen die bijdragen aan verduurzaming op het bedrijf van een jonge landbouwer. Het subsidiebedrag bedraagt minimaal € 10.000 en maximaal € 20.000 per aanvraag.

  Reageer op dit artikel

  avatar