Jonge ondernemers stappen in Containerteelt Elst-Bevers

Per 1 juli draagt Corné Elst het stokje over aan dochter Melanie Elst-Verdaasdonk en haar partner Maarten Verdaasdonk. „Ik vind het niet zo moeilijk om het bedrijf los te laten. Er zijn belangrijkere dingen in het leven.”

Toch neemt Corné Elst per 1 juli nog niet helemaal afscheid van het bedrijf dat hij samen met zijn vrouw opbouwde. Achter de schermen blijft hij nog als adviseur bij het bedrijf betrokken.

Aanvankelijk lag bedrijfsovername door dochter Melanie en haar partner Maarten niet voor de hand. „Eigenlijk had ik een toekomst als sportinstructeur voor ogen”, vertelt Melanie. „Maar het zou zonde zijn als het levenswerk dat door mijn vader en moeder is opgebouwd, verloren zou gaan.”

Corné Elst draagt het bedrijf, dat hij samen met zijn vrouw opbouwde, per 1 juli over aan dochter Melanie en schoonzoon Maarten. Kleindochter Maeve werd in januari geboren. (foto: Wilma Slegers)

De vrouw van Corné overleed in 2014. Een moeilijke periode voor de familie volgde. Als symbool van de start van de nieuwe onderneming introduceren de jonge ondernemers een eigen vlinderstruik: Buddleja davidii ’Magda’s Gold Knight’. „We hebben hem als eerbetoon vernoemd naar Magda”, vertelt Corné.

Lees in De Boomkwekerij 13 het persoonlijke relaas van de overname. Dit nummer ligt vanaf 19 juni bij abonnees op de mat. U kunt het artikel ook lezen in ons digitale magazine (met inlog).

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties