Jonge Vlaamse Agapanthuskweker ontwikkelt veelbelovende variëteiten

Agapanthuskweker Tim Wyckstandt (28) uit het Oost-Vlaamse Aalter kweekt zo’n honderd variëteiten Agapanthus, waaronder een aantal veelbelovende nieuwe ondersoorten. Hierbij bouwt hij voort op het werk van zijn voorganger Maurice Vergrote.

Vergrote bouwde in de jaren 1990 een indrukwekkende collectie Agapanthus op. Wyckstandt: „Maurice bracht veelbelovende variëteiten naar België en richtte zich op de veredeling van bladverliezende soorten.”

Agapanthuskweker Tim Wyckstandt op zijn kwekerij
Agapanthuskweker Tim Wyckstandt op zijn kwekerij (foto: Jerom Rozendaal)

Toen Wyckstandt hoorde dat Vergrote een overnemer zocht, hoefde hij niet lang na te denken en moest zijn spaarpot eraan geloven. De overname bestond uit honderden moederplanten en een paar duizend plugs voor verkoop in het jaar daarna.

Veredeling

Wyckstandts eigen veredelingswerk blijft ook bij kenners bepaald niet onopgemerkt. Zo is licentiebureau Van Vliet New Plants een contract met hem aangegaan voor de vertegenwoordiging van zijn veredelingsproducten op de wereldmarkt.

Benieuwd hoe dit in z’n werk gaat, en om welke welke variëteiten het gaat? En waarom Wyckstandt de particuliere verkoop het beste kanaal vindt om nieuwe variëteiten te testen en wat zijn toekomstplannen zijn? Lees dan het hele artikel in De Boomkwekerij nr. 17 of via mijnboomkwekerij.

Geen (digitaal) abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties