Vakblad voor de Bloemisterij Het vak Kalanchoe kan ook de tuin in

  Kalanchoe kan ook de tuin in

  0

  Voor het tweede jaar op rij promoten telers en veredelaars van kalanchoë het gebruik van de potplant in de tuin. Diverse labels en concepten worden daarvoor ingezet. Een pot met drain is het nieuwste concept.

  De ideale vakantieplant en een plant die hoogzomer je leven, je huis en je tuin kleur kan geven. Zo prijst Bloemenbureau Holland de kalanchoë aan als woonplant van de maand juli. Het buitengebruik van de vetplant is geïntegreerd in de promotiecampagne ’Always Kalanchoe’, waarin alle telers (23) en veredelaars (5) van kalanchoe al vijf jaar samen optrekken.

  • Het label om aan te geven dat een bepaalde kalanchoe buiten op het terras, balkon of in de tuin gedijt

  Bepaalde types en cultivars van de vetplant kunnen in de zomermaanden ook prima buiten vertoeven. Dat benadrukt de groep samen met marketingburo Sense Marketing & More nu voor het 2e jaar in de campagne onder de naam ‘Kalanchoë Garden’, met een eigen label. Naast dit collectieve label zijn er nog een paar bedrijfs-/soortspecifieke ‘buitenlabels’:

  -Gardenlina (veredelaar KP Holland en  diverse kwekers)
  -Calanday ‘take me outside’ (veredelaar Dümmen Orange en diverse kwekers)
  -Calandiva Summer (kwekerij ’s Gravenhof)
  -La Mia Favorita (kwekerij Vreugdenberg)

  Kalanchoë Garden komt al sinds 15 mei onder productcode 3 voor de klok. De aanvoer loopt tot 1 september. Ook in directe afzet krijgt het product zijn specifieke uitingen voor buitengebruik mee.

  Kalanchoë in pot met waterdrain

  Het bedrijf SV.CO lanceert maandag 10 juli zijn Kalanchoë Outdoor 23cm concept. Het unieke aan dit concept is de meegeleverde groene cup met waterdrain, die ervoor zorgt dat de plant buiten niet te veel (regen-)water kan krijgen. Er blijft altijd maar een klein laagje water in de pot, precies zoals de kalanchoe dat het liefst wil, meldt de kwekerij uit Maasdijk.

  Hans Neefjes
  Hoofdredacteur Hans Neefjes is sinds december 1999 werkzaam bij het Vakblad voor de Bloemisterij.

  Reageer op dit artikel

  avatar