De Boomkwekerij Kassen- en tuincentrumbouwer Grimbergen Group failliet

  Kassen- en tuincentrumbouwer Grimbergen Group failliet

  0

  De bouwer van tuinbouwkassen, tuincentra en glasconstructies, Grimbergen Group, uit Heerlen is dinsdag 2 oktober door de rechtbank in Maastricht failliet verklaard. Onder de groep vallen onder andere de bedrijven Thermoflor en Bright Building. Het bedrijf bouwde diverse vestigingen van Intratuin en Groenrijk.

  Volgens curator vielen de orders voor grote projecten de laatste tijd tegen waardoor de bedrijvengroep in de problemen kwam. Het bedrijf had het tijdens de kredietcrisis ook al moeilijk. Toen werd een grote reorganisatie doorgevoerd. Vorig jaar maakte het bedrijf een verlies van zo’n 960 duizend euro. De curator kijkt of een doorstart mogelijk is. Dat moet zo snel mogelijk, want er lopen nog projecten.

  Het bedrijf produceerde vooral kassen voor tuincentra; Intratuin en GroenRijk waren bekende klanten. Dit jaar werd nog een Intratuinvestiging van 8.000 vierkante meter gebouwd in Deventer. Internationaal gezien zijn tuincentra de laatste jaren een moeilijke markt geweest. Grote investeerders hielden de hand op de knip. Zo werd een groot project in Groot-Brittannië stilgezet door de opdrachtgever in verband met de Brexit.

  De Grimbergen Group heeft een lange historie. Het familiebedrijf begon in 1877 in Noord-Holland. Rond 1900 bouwde de onderneming de eerste kassen in het Westland. Later heeft het bedrijf zich in Heerlen gevestigd. De groep is voornamelijk actief in Europa en Noord-Amerika. Naast de hoofdvestiging in Heerlen had de onderneming verkoopkantoren in Wateringen en in de Amerikaanse staat Illinois.

  Reageer op dit artikel

  avatar