Keijzer: ‘Ruimte voor verbetering bij aanbestedingen’

  Ministeries en ondernemersorganisaties werken gezamenlijk aan het tegengaan van onnodig clusteren van opdrachten bij aanbestedingen. Ook is er een handreiking tenderkostenvergoeding opgesteld. Dit is het resultaat van de Actieagenda Beter Aanbesteden die donderdag is afgerond.

  In 2018 werd de agenda overhandigd aan staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat. De eerste resultaten, namelijk 23 acties voor het verbeteren van aanbesteden in de praktijk, zijn nu gepresenteerd.

  Ruimte voor verbetering

  Staatssecretaris Keijzer: „De afgesproken acties zijn uitgevoerd, maar overheden en bedrijfsleven zouden vaker naast dan tegenover elkaar moeten staan. Ik zie dan ook nog steeds ruimte voor verbetering.”

  Ook de betrokken partijen, naast het ministerie van Binnenlandse Zaken en Economische Zaken, onder andere VNO-NCW, MKB Nederland, VNG en Unie van Waterschappen, zien eveneens verdere mogelijkheden voor verbetering van de dialoog tussen overheden en ondernemers. Het advies is dan ook om een vervolgprogramma op te zetten.

  Helft van budget

  Nederlandse gemeenten spenderen gemiddeld bijna de helft van hun budget aan inkoop van onder meer groenonderhoud, openbare verlichting en straatmeubilair. In totaal besteedt de overheid jaarlijks voor €73 miljard aan.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties