Tuin en Landschap Tips Kennisdag over klimaatadaptieve toekomstbomen en groeiplaatsen

  Kennisdag over klimaatadaptieve toekomstbomen en groeiplaatsen

  0

  Op woensdag 11 oktober organiseert Den Ouden Groep in samenwerking met Van den Berk Boomkwekerijen een kennisdag over toekomstbomen en groeiplaatsen voor iedereen die affiniteit heeft met het bomenvak.

  Op deze dag wordt vanuit verschillende disciplines bekeken waar onze bomen in de toekomst aan worden blootgesteld. Deelname is kosteloos, aanmelden wel noodzakelijk.

  Programma
  09.30 uur –  Ontvangst  op de Groene Verdieping van Van den Berk Boomkwekerijen

  10.30 uur – Meteoroloog Helga van Leur: ‘Klimaatveranderingen en de impact daarvan op groen’. Wat kunnen we verwachten? Voormalig RTL-weervrouw Van Leur laat ons zien welke mondiale ontwikkelingen er gaande zijn en wat dat op korte en lange termijn zal betekenen voor het  groen in onze omgeving.

  11.15 uur – Wolfgang Holz, landschapsarchitect: ‘Op weg naar een meer duurzaam bomenbestand’. De lezing is een pleidooi om de kans die bomen bieden voor allerlei ‘diensten’ – als een investering in de toekomst – beter te benutten.

  12.00 uur – Brabantse lunch

  13.30 uur – Brenda Swinkels, assortimentsdeskundige en hoofd verkoop Van den Berk Boomkwekerijen: ‘Waar moet een toekomstboom aan voldoen?’ Welke bomen zijn beter bestand tegen de invloeden van klimaatverandering? Ontdek het assortiment toekomstbestendige bomen.

  14.15 uur – Hans van der Staak, agronomist bij Den Ouden Groep en docent Bodemkunde & Bemesting Helicon: ‘Welke mogelijkheden zijn er voor groeiplaatsverbetering en waarmee creëert u de grootste waterbuffer?’ Aan de hand van deze lezing wordt gekeken hoe groeiplaatsen in stedelijk gebied momenteel worden ingericht en hoe we rekening kunnen houden met klimaatsverandering.

  15.00 uur – Pauze

  15.15 uur – Lodewijk Hoekstra, ambassadeur van duurzame tuinen en buitenruimtes, oprichter van NL Greenlabel: ‘Wat is duurzame gebiedsontwikkeling?’ Een lezing over het gebruik van duurzame producten en materialen en hoe deze bijdragen aan het creëren van een gezonde leefomgeving.

  15.45 uur – Netwerkborrel en een rondleiding voor geïnteresseerden.

  17.30 uur – Afsluiting

  Locatie: Van den Berk Boomkwekerijen, Donderdonk 4, 5492VJ Sint-Oedenrode
  Navigatie: Bestseweg 4, 5492VH Sint-Oedenrode

  Aanmelden kan hier

  Peter Bennink
  Vakredacteur Peter Bennink werkt sinds 2008 bij Hortipoint. Hij is opgeleid tot vakbekwaam hovenier en schrijft onder meer over aanleg en onderhoud van particuliere tuinen en openbaar groen, gebouwgebonden groen, boomverzorging en sortiment.

  Reageer op dit artikel

  avatar