De Boomkwekerij Nieuws Klachten over nieuw CC-label

Klachten over nieuw CC-label

0

Diverse partijen in de keten hebben klachten over CC TAG5, het nieuwste label van Container Centralen. Het label zou te makkelijk breken of vervormen. „Bij ons gaan nog geen alarmbellen rinkelen”, zegt Barto Cleton, commercieel directeur van Container Centralen.

Diverse partijen in de keten, van kweker tot handelaar, maken melding van kapotte tags aan CC-karren. Het lijkt er op dat de nieuwe tags, die sinds de omlabelactie van 7 januari verplicht zijn, breukgevoeliger zijn dan de voorgaande.

Schade lijkt vooral te ontstaan wanneer er meerdere oude tags aan de CC-kar hangen. Hierdoor heeft de nieuwe tag te weinig vrijheid om te hangen en steekt dan soms buiten de kar. Bij het langs elkaar heen-en-weer bewegen van CC-karren is er een grotere kans op schade aan de tag.

Maarten Verdaasdonk van kwekerij Elst-Bevers zegt bijvoorbeeld: „Wij hebben onze foliemachine moeten laten ombouwen omdat deze de nieuwe slotjes kapot maakte. Ook zorgen sommige karrenstapelaars voor schade aan slotjes.”

’CC-Centralen laat steken vallen’

Joris Lijten van La Serra Exclusive Plants zegt inmiddels al 11 tags kwijt te zijn geraakt. Hij vindt dat CC Centralen met de nieuwe omlabelactie zwaar steken laat vallen. „En kwekers moeten hiervoor zeker weer betalen, wat kunnen ze anders?”, aldus de verontwaardigde kweker.

Cleton begrijpt dat een nieuw ontwerp wennen is voor de markt, maar heeft vertrouwen in het label. „Bij ons zijn in deze eerste maanden zo’n 700 kapotte CC TAG5 binnengekomen. Van de oude rode tags kwamen voorheen in dezelfde periode zo’n 3.000 stuks binnen. De tags zijn zeker niet onbreekbaar, maar ik ben nog altijd vol vertrouwen over dit label. Wij horen het wel graag als er problemen ontstaan, zodat we gezamenlijk naar een oplossing kunnen zoeken.”

Meer over CC TAG5 in De Boomkwekerij 8. Dit nummer ligt 12 april bij abonnees op de mat.

 

Dit artikel verder lezen?

Inloggen als abonnee

Uw voordelen

  • Waardevolle vakinformatie in de boomkwekerij en vaste planten
  • Profiteer van onze aanbiedingen en ervaar De Boomkwekerij
  • Tweewekelijks ons digitale magazine in je e-mail en/of
  • Ontvang elke twee weken het tijdschrift De Boomkwekerij

Reageer op dit artikel

avatar