Kou dwingt retailketen tot flexibliteit

Van kwekers en handelaren die grootschalige retailers beleveren wordt deze dagen veel creativiteit gevraagd. Door de kou blijft het schuiven met orders. Veel boomkwekerijproducten liggen qua ontwikkeling zo’n twee weken achter.

„In overleg lukt het wel”, zegt Richard Moerman, accountmanager bij Van Dijk Flora in Naaldwijk over orders die door de kou niet volgens planning kunnen worden uitgeleverd. „Klanten willen de handel graag hebben. Als iets er niet is, moet je voor die week op zoek naar alternatieven. Zo hebben we tuinroos bijvoorbeeld moeten opschuiven.” Over het algemeen staan de grootschalige retailers volgens Moerman niet op hun strepen. „Zij vinden het vervelend als iets wordt uitgesteld, maar reageren begripvol op de huidige situatie.”

Remco Quint Bakker, inkoper en accountmanager bij IBH Export in Aalsmeer, zegt: „Het kost veel energie om alles rond te krijgen. Vaste planten waaronder lavendel, zijn wat later, maar ook sixpacks van perkgoed hebben door de kou vertraging opgelopen. Ik heb het druk met het aandragen van alternatieven voor onze klanten.”

Wat zegt Reinier Visser, sales manager bij kweker F.N. Kempen over het gat tussen Lavandula stoechas uit Italië en Portugal en de Nederlandse Lavandula angustifolia?

Lees de volledige rubriek in De Boomkwekerij editie 11. Heeft u een digitaal abonnement? Lees dan nu al het complete rubriek en meer via mijnboomkwekerij.nl

Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties