De Boomkwekerij Nieuws Kwart Wyevale Garden Centres is verkocht

Kwart Wyevale Garden Centres is verkocht

0

Een half jaar nadat Wyevale Garden Centres te koop is gezet, is een kwart van de grootste Britse tuincentrumketen verkocht aan andere retailers.

De eigenaar van Wyevale Garden Centres, investeringsfirma Terra Firma, maakte onlangs bekend vier tuincentra in Zuid-Engeland te verkopen aan In-Excess UK. Dit is een keten van discounters. Een vijfde tuincentrum wordt verkocht aan English Salvage, een retailer die reeds onder andere tuin- en landschapsproducten verkoopt.

Daarmee zijn nu 35 van de totaal 145 Wyevale-tuincentra verkocht. Afgelopen zomer kwamen bijvoorbeeld acht tuincentra onder Blue Diamond Garden and Living Centres te vallen.

Terra Firma zette Wyevale afgelopen mei in de verkoop. De eigenaar had toen grote verwachtingen ervan en tot eind juni kon er geboden worden. Biedingen van andere partijen worden nu nog bekeken. De zaken gaan ondertussen gewoon door.

Foto: Arno Engels

Arno Engels
Arno Engels is sinds 2000 vakredacteur bij De Boomkwekerij. Hij is opgegroeid in de sector en heeft op verschillende boomkwekerijen in binnen- en buitenland gewerkt.

Reageer op dit artikel

avatar