Bloemen- én plantenkwekers in onzekerheid over Tesco-orders

Tesco VK heeft onlangs laten weten niet meer verder te willen met leverancier Intergreen. Flamingo Horticulture Group lijkt als plantenleverancier goede papieren te hebben. „Over hoe toekomstige leveringen er uit gaan zien zijn nog weinig details bekend”, zegt Bas Rensen, directeur Flamingo Flowers.

„Een aantal van de huidige tuinplantenleveranciers van Intergreen is verbaasd dat het bedrijf door Tesco aan de kant is gezet. ’Triest’, aldus een van hen. Geen van de kwekers heeft eigenlijk het idee dat Intergreen iets te verwijten valt. „Ze hebben Tesco 30 jaar lang vol overgave beleverd”, zo valt op te tekenen.

Bas Rensen is directeur van Flamingo Flowers, de Nederlandse divisie Flamingo Horticulture Group. Hij bevestigt dat Flamingo van Tesco te horen heeft gekregen dat zij de tender hebben gewonnen. „Wij hebben afgelopen donderdag het personeel ingelicht. We hebben met elkaar 18 maanden aan deze tender gewerkt en het resultaat mag gevierd worden”, aldus de directeur.

Lees meer over mogelijke gevolgen voor (tuin)plantenleveranciers in het digitale magazine van De Boomkwekerij (voor abonnees)

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties