Kwekers bos- en haagplantsoen verwachten topseizoen

Kwekers van bos- en haagplantsoen voorspellen dat het komende afzetseizoen het afgelopen topseizoen kan evenaren. Er is nu al meer reuring op de markt dan anders.

André  Wijnstra spreekt van een ’hyperschaarste’ aan bos- en haagplantsoen in het afgelopen seizoen. Wijnstra is voorzitter van LTO-Cultuurgroep bos- en haagplantsoen en exportmanager bij kwekerij Jan H. Kloosterhuis & Zoon in Winschoten.

Dat is goed voor de kwekers, maar hij vraagt begrip voor de handelaren. „Het is nu voor de handel heel lastig om alles op een rij te krijgen. De prijs klimt per week, bij wijze van spreken.”

Geld verdiend

„Ik ben blij dat er nu geld verdiend wordt door kwekers. Er zijn ook jaren geweest dat we onder kostprijs moesten verkopen”, zegt Tim van Hulle. De mede-eigenaar van kwekerij Sylva in het Belgische Lievegem is sinds kort vice-president van de European Nurserystock Association (ENA).

Welke waarschuwing heeft Van Hulle voor kwekers in petto? Wat zegt Van Oers Agro over de winstmarges?

Lees het volledige artikel in De Boomkwekerij editie 20. Heeft u een digitaal abonnement? Lees dan nu al het complete artikel en meer via mijnboomkwekerij.nl

Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties