Kwekers bezoeken hun bomen op Floriade

  Dertig laanboomkwekers hebben onlangs een bezoek gebracht aan de Floriade. Zij bekeken er de in totaal 720 bomen die zij schonken aan de tentoonstelling. De bomen zijn afgelopen voorjaar geleverd en sindsdien op de Floriade geplant.

  Op de Floriade wordt een bord onthuld met de bedrijfsnamen en logo’s van de kwekers die de eerste bomen beschikbaar hebben gesteld. Foto: Monavid – Mona Alikha

  Een groot deel van de bomen staat inmiddels op de plaats van bestemming in wat het Groene Stad Arboretum moet worden. De overige bomen hebben een tijdelijke plaats gekregen.

  Het arboretum wordt 8 hectare groot en vormt straks het hart van de expositie in 2022, maar ook in de stadswijk die er daarna zal verschijnen. Het arboretum wordt een levende plantencatalogus, waarbinnen bomen en planten zijn gesorteerd op botanische naam.

  De bomen zijn de eerste van totaal 12 beplantingslagen. Voor de invulling van de volgende elf beplantingslagen heeft de Floriade contact opgenomen met cultuurgroepen in de boomkwekerij en vaste plantenteelt.

   

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties