De Boomkwekerij Kwekersbijeenkomst platform bollen en vaste planten

Kwekersbijeenkomst platform bollen en vaste planten

0

Op woensdag 30 oktober organiseert het Platform Duurzame Handel Bloembollen en Vaste Planten een kwekersbijeenkomst. Aanwezigen worden bijgepraat over de activiteiten op het gebied van duurzaamheid en kwaliteit. Tevens kunnen ze meedenken over de wijze waarop de sector kan blijven voldoen aan de eisen van de markt.

Ambitie van het platform is in stappen toe te werken naar verhandeling van 100% gecertificeerd Nederlands product in 2024. Ook op het gebied van kwaliteit zetten ze stappen. Dit is noodzakelijk om te kunnen blijven voldoen aan de huidige en toekomstige eisen die retailers, de markt en de samenleving stellen.

Sprekers
Tijdens de bijeenkomst komen onder meer Brigit van der Steeg, assortimentsmanager Intratuin Woerden en Hans Reijngoud, kwaliteitsmanager Intratuin Groencentrum aan het woord over de eisen en voorwaarden die ze aan hun leveranciers stellen. Na afloop is er gelegenheid om te netwerken.

Kwekers van bloembollen en vaste planten en belanghebbenden kunnen deze bijeenkomst kosteloos bijwonen. De inloop is vanaf 19.30 uur, de aanvang om 20.00 uur. Aanmelden kan door een mail te sturen aan secretariaat@anthos.org, onder vermelding van kwekersbijeenkomst 30 oktober en het aantal personen dat aanwezig zal zijn. Locatie is het AFAS-stadion in Alkmaar.

Platform
Het Platform startte september 2017 met vaste planten en de droogverkoop en is inmiddels verbreed naar bol-op-pot en bloemenproductie. Bij het platform zijn op dit moment 21 bedrijven aangesloten. Meer informatie over het Platform is te vinden op www.platformduurzamehandel.nl.

Reageer op dit artikel

avatar