Laanboomkwekers zijn nu al min of meer uitverkocht

Voor het tweede achtereenvolgende jaar is er sprake van grote schaarste aan laanbomen. Kwekers kunnen de vraag nauwelijks aan. Veel van hen waren al vóór de jaarwisseling vrijwel uitverkocht.

Alwin Klanderman van Boomkwekerij Klanderman in Halle in de Achterhoek verkocht afgelopen herfst twintig procent meer bomen dan in de herfst van 2019. Toen verkocht hij ook al twintig procent meer dan in herfst 2018. „We krijgen later in het seizoen echte tekorten”, voorspelt de kweker.

Voor het tweede achtereenvolgende jaar is er sprake van grote schaarste aan laanbomen. (Foto: Arno Engels)

Klanderman constateert dat er nu veel meer bewegingen zijn van handelaren waarvan hun leveranciers niet meer het totale sortiment kunnen leveren. „Iedereen is aan het zoeken. Handelaren kopen nu vaker dan ze gewend zijn ook kleinere, aanvullende partijen bij andere kwekers om aan de vraag van hun klanten te kunnen voldoen.”

Wat zeggen, naast Klanderman, ook laanboomkwekers Kees Versprille en Wim Vullings over de huidige markt? Lees het hele verhaal in De Boomkwekerij 1. Deze ligt vanaf 8 januari bij abonnees op de mat. U kunt het artikel ook lezen in ons digitale magazine.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties