De Boomkwekerij Nieuws Laanboompact zet concrete samenwerking verder

Laanboompact zet concrete samenwerking verder

0

’Op veel plekken in Nederland praat men over samenwerken en projecten realiseren, maar in onze regio gebeurt het ook echt.’ Dat meldt Tree Centre Opheusden na een bijeenkomst van het Laanboompact.

Afgelopen 10 januari organiseerden Damcon, Rabobank en Tree Centre Opheusden een nieuwjaarsbijeenkomst van Laanboompact Stakeholders, bij Damcon op het ABC-terrein. TCO laat in een persbericht weten dat de bijeenkomst een ’groot succes was’.

Een 50-tal belanghebbenden uit de boomkwekerij, logistieke en financiële dienstverlening, toelevering, mechanisatie, scholing en overheid was aanwezig. Sprekers gingen in op de toekomst en de visie van de sector, en het aankomende Laanboomhuis. Volgens TCO is er ’heel duidelijk de behoefte aan samenwerking uitgesproken’.

Het Laanboompact is een samenwerking van TCO, gemeenten Neder-Betuwe, Overbetuwe en Buren, provincie Gelderland en Rabobank West Betuwe. Dankzij de samenwerking waren bij het 10-jarig bestaan van het pact, eind 2016, reeds diverse zaken ten bate van de laanboomregio bereikt. Daaronder het Agro Business Centre.

Foto: TCO/Laanboompact

Arno Engels
Arno Engels is sinds 2000 vakredacteur bij De Boomkwekerij. Hij is opgegroeid in de sector en heeft op verschillende boomkwekerijen in binnen- en buitenland gewerkt.

Reageer op dit artikel

avatar