De Boomkwekerij Lancering eerste groene vogeldak in Nederland

  Lancering eerste groene vogeldak in Nederland

  0

  Tijdens een feestelijke lancering op dinsdag 5 september is het allereerste project met een groen vogeldak onthuld op het dak van kantoorgebouw Acanthus van ING in Amsterdam. Dit gebeurde in het bijzijn van Sempergreen, Vogelbescherming Nederland en Vivara Pro.

  Het groene vogeldak is een door Sempergreen ontwikkeld groendak met een diversiteit aan beplanting, bestaande uit verschillende inheemse grassen, wilde bloemen en kruiden. Bij ieder 40 m2 vogeldak worden er twee verschillende nestkasten meegeleverd, een waterbad en eiken boomstammetjes. Daarnaast wordt er per project een insectenhotel geleverd. Hierdoor biedt het groene vogeldak naast voedsel en nestgelegenheid ook een veilig toevluchtsoord voor vogels.

  • Van links naar rechts: Patrick Palmen (Vivara Pro), Jip Louwe Kooijmans (Vogelbescherming Nederland) en Corné van Garderen (Sempergreen).

  „Door meer groen toe te passen zorgen we ervoor dat steden leefbaar blijven voor stadsvogels. Zo bieden platte daken bijvoorbeeld een enorm potentieel aan ruimte om meer groen in de stad te creëren en daarmee ook het leefgebied van vogels uit te breiden,” aldus Sempergreen.

  Ralph Mens
  Ralph Mens is sinds 2007 werkzaam bij Hortipoint en is hoofdredacteur van Tuin en Landschap.

  Reageer op dit artikel

  avatar