’Landschapsarchitect steeds belangrijker voor biodiversiteit’

    De landschapsarchitect wordt wereldwijd steeds belangrijker om de biodiversiteit te behouden. Dit was de conclusie van de conferentie Landscape50 die de Universiteit van Sheffield onlangs organiseerde.

    De natuur en de biodiversiteit nemen wereldwijd af. Volgens de diverse internationale sprekers van het congres zijn de uitdijende steden hierin niet het probleem, maar vormen zij juist een deel van de oplossing. Door de natuur ín de steden te integreren.

    Natuurinclusief en esthetisch
    De landschapsarchitect speelt daarin een belangrijke rol. Als hij ecologisch onderlegd is, kan hij immers als geen ander natuur en cultuur met elkaar verbinden? Natuurinclusief ontwerpen en esthetisch ontwerpen sluiten elkaar niet uit. Een voorbeeld hiervan zijn de ’duinen’ van de Deen Stig Andersson in hartje Kopenhagen:

    Voor het kantoor van de SEB Bank in hartje Kopenhagen liggen de zogenoemde ’stadsduinen’. Natuur en cultuur gaan hier hand in hand. (Foto: Laura Zamboni/Shutterstock)

    De Universiteit van Sheffield organiseerde het congres om het vijftigjarig jubileum van de afdeling Landschapsarchitectuur te vieren. Sprekers uit onder meer Australië, de VS, Denemarken en Chili maakten hun opwachting.

    Ontwerper Connie Ettema van Connie Landscaping woonde het congres bij. Voor Tuin en Landschap maakte zij een verslag. Een uitgebreide versie van dit artikel leest u in nummer 9 van TenL.

    guest
    0 Reacties
    Inline feedbacks
    Bekijk alle reacties