Lastig om aan biologische planten te komen

Een hovenier die een tuin aanlegt met biologische planten, staat voor andere uitdagingen dan degene die werkt met gangbaar gekweekte planten. Een cash & carry binnenstappen is geen optie, want die hebben geen biologisch sortiment en een biologische cash & carry bestaat niet.


Cash & carry’s hebben over het algemeen geen biologisch sortiment. Hoveniers die alles biologisch willen inkopen, moeten daardoor vaak meerdere kwekerijen af gaan. Veel biologische kwekerijen zoals De Hessenhof, zijn wel Skal-gecertificeerd en ook lid van De Wilde Weelde, maar richten zich op particulieren. Voor hoveniers, en zeker voor groenvoorzieners, is het daarom lastig om hun beplantingslijsten met biologisch sortiment compleet te krijgen.


Cash-and-carry’s hebben over het algemeen geen biologisch sortiment. (Foto: De Boomkwekerij)

Eigen kwekerij

Dus hoe lossen hoveniers die biologische planten willen dit nu op? Bas Van Leeuwen van Van Leeuwen Natuurlijk: „Het is een kwestie van flexibel zijn. Ik heb vooral een beeld in mijn hoofd dat ik wil maken in een bepaalde tuin. Dus ik weet waar ik iets met hoogte wil of juist lager en in welke kleur. Dat maakt het makkelijker om planten te vinden die voldoen aan die eisen, dan dat ik specifiek op zoek ga naar bepaalde soorten of zelfs cultivars.”

De Boomkwekerij editie 22 besteedt uitgebreid aandacht aan biologisch sortiment. Heeft u een digitaal abonnement? Lees dan nu al het complete artikel en meer via mijnboomkwekerij.nl of via het PlatformGroen (met inlog). Abonnees van De Boomkwekerij hebben tot het eind van het jaar gratis toegang.

Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties