Later vandaag kans op zware onweersbuien en hagel

Eind van de middag en vanavond is er kans op zware onweersbuien. De zwaarste buien zijn waarschijnlijk voor Brabant, Limburg, Gelderland en Overijssel. Bij de buien is kans op hagel en zware windstoten tot circa 100 km/uur, meldt Weeronline. KNMI heeft voor Zuid-Holland, Zeeland en Noord-Brabant code oranje afgekondigd, de rest van het land code geel.

In de avond en het begin van de nacht naar woensdag trekt een buienlijn van zuidwest naar noordoost over het land. In het hele land kan het flink onweren, maar de zwaarste buien zullen ontstaan waar de temperatuur het hoogst is. Dit betekent dat vooral Limburg, het oosten van Brabant, de Achterhoek en Twente kans maken op de zwaarste buien. Bij deze buien is naast onweer ook kans op hagel en zware windstoten tot 100 km/uur. Dat meldt weeronline.nl

’Geen schade bij Duitse boomkwekers’

In het Duitse Noordrijn-Westfalen was het gisteren al plaatselijk noodweer. Voor zover bekend heeft dit niet tot schade bij boomkwekers geleid. „Niets aan de hand, alles staat er mooi op. We hebben wel veel regen gehad, maar daar zit juist iedereen op te wachten”, zegt Maarten Schoneveld van Gasa Germany.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties