Ledenraad over FloriNEE: ‘We zijn nu nog meer alert’

    Het eerste half jaar was door de noodrem-petitie FloriNEE een intense periode voor de ledenraad van Royal FloraHolland. ‘Best heftig’ en ‘we zijn er met onze oren bijgetrokken’ zijn kwalificaties die ze aan deze periode hangen. Ledenraadslid Eva van Etten: „Dat leden zorgen uiten, betekent dat ze nog steeds betrokken zijn en graag willen dat het goed gaat met de coöperatie.”

    De Bloemisterij sprak met de ledenraadsleden Eva van Etten, Matthijs Barendse, Mirjam van der Meer en Marcel van Tol. Het kwartet blikt terug op de noodrem-petitie.

    De manier waarop de initiatiefnemers van de petitie hun tanden lieten zien, zit het viertal niet lekker. Van Tol: „Er is vanuit FloriNEE nooit een initiatief geweest voor een gesprek met ons. De eerste kennismaking was de petitie met alleen een handtekening van een advocaat er onder.”

    Eva van Etten, bedrijfseconoom en bedrijfsjurist bij potplantenkwekerij Jac. van Etten, aan het woord tijdens een sessie van de ledenraad, foto: Royal FloraHolland)
    Teler Matthijs Barendse, midden op de foto, was een van de ledenraadsleden die sprak met het Vakblad. Foto’s Royal FloraHolland

    Van de veertig initiatiefnemers waarmee FloriNEE schermde kent Van Tol er vandaag de dag nog geen tien. „Dat hele anonieme is niet de toekomst van de coöperatie. Aan de andere kant heb ik veertig ledenraadsleden met lef. Dat vind ik de echte helden van de petitie.”

    Van Tol voegt eraan toe dat hij absoluut voorstander is van het recht van leden om een noodremprocedure te starten. Hij zat zelf in de ontwerpcommissie. (..)

    Lees het volledige verhaal alvast in de digitale editie 28 van de Bloemisterij via mijnbloemisterij.nl.

    Geen abonnement? Kijk hier of bel 071 5659644.

    guest
    1 Reactie
    Oudste
    Nieuwste Meest gestemd
    Inline feedbacks
    Bekijk alle reacties
    ali azam
    ali azam
    2 jaren geleden

    Toch bijzonder om te zien dat er een ledenraad is die na een petitie zichzelf opnieuw moet uitvinden. Kwekers denk deze zomer heel goed na of je lid wil blijven van een club waar werkelijk alles wat je ziet en hoort niet waar is, en waar je op serieuze vragen zeker geen antwoord meer krijgt. Veel kwekers overwegen inmiddels om het lidmaatschap om te zetten in een aanvoerderschap zodat ze van de lasten van het lidmaatschap af zijn maar wel aanvoerder blijven. Zeker voor kwekers die veel direct handelen is het lidmaatschap totaal niet interessant meer, omzetten naar aanvoerderschap betekend veel vrijheid om te handelen en zelf direct aan klanten kunnen factureren. Daarnaast komt je ledenkapitaal in 3 jaar naar je toe, wat op zich een prettige bijkomstigheid is.