De Boomkwekerij Nieuws Leverancier Plant Collect schrapt fysieke najaarsbeurs

Leverancier Plant Collect schrapt fysieke najaarsbeurs

0

Tuincentrumleverancier Plant Collect houdt dit najaar geen fysieke handelsbeurs. In plaats daarvan komt het bedrijf onder andere met online acties.

Een paar weken geleden wist Jochem Nieuwesteeg, directeur van Plant Collect het nog niet, maar inmiddels is de kogel door de kerk: het handelsbedrijf schrapt haar najaarsbeurs van augustus. „De onzekerheid bij onze klanten is nog te groot. In de afgelopen periode heb ik veel klanten gesproken die niet weten waar ze aan toe zijn. ’We weten niet eens of we op vakantie gaan’, zeggen ze. Laat staan dat ze weten of ze onze beurs zullen bezoeken.”

Daarnaast is er voor Nieuwesteeg nog een belangrijke reden om van de najaarsbeurs af te zien. „In de 18 jaar dat we dit doen is er nog nooit zo weinig aanbod van tuinplanten geweest als nu. In plaats van mijn tijd te besteden aan het organiseren van een najaarsbeurs, kies ik er dit jaar liever voor om meer tijd in mijn relatie met kwekers te stoppen. Bovendien loopt de verkoop via onze webshop ook goed en tijdens de beursweken zullen we online met acties komen.”

’Volgend jaar wel weer een voorjaarsbeurs’

In De Boomkwekerij 13 zegt Nieuwesteeg: „Gezien de huidige situatie én de huidige markt hebben we geen beurs nodig.” Maar hij wil die opmerking graag nuanceren. „Hiermee bedoel ik niet dat de fysieke beurs geen meerwaarde meer heeft, maar met alle factoren en onzekerheden die meespelen, zetten wij juist nu in op het gemak van online bestellen. De essentie hiervan werd meer dan ooit duidelijk in deze crisisperiode. We gaan er van uit dat we volgend voorjaar wel weer een voorjaarsbeurs zullen organiseren.”

Plant Collect gaat er van uit dat zij volgend jaar wel weer een voorjaarsbeurs houdt. (Foto: Ron Barendse)

In De Boomkwekerij 13 leest u meer over de najaarsbeurzen van Plant Collect, Groen-Direkt, Arie Bouman Tuinplanten en Plantarium. Dit nummer ligt 19 juni bij abonnees op de mat. U kunt het artikel ook lezen (met inlog) in ons digitale magazine.

Ron Barendse
Ron Barendse is sinds 2009 vakredacteur bij De Boomkwekerij. Hij schrijft onder andere over markt & afzet en personeel & organisatie.

Reageer op dit artikel

avatar