Het liefst lezen we positief nieuws, maar het vaakst….

  Het jaar 2017 ligt bijna achter ons. Een jaar waarin de boomkwekerij gemiddeld genomen weer een stap in de goede richting zette als het om bedrijfsresultaten gaat. Genoeg positieve dingen te melden dus, en vaak horen de redacteuren van De Boomkwekerij dat u dat graag leest. Maar in de praktijk zijn het ook het afgelopen jaar vooral de berichten vol onheil en rampspoed die u het vaakst nieuwsgierig maakte en aanklikte op onze website.

  In de top twintig meeste gelezen berichten over 2017 zijn vooral onderwerpen te vinden die te maken hebben met financiële tegenwind. In de zomer meldden wij bijvoorbeeld dat de bv van voedselindustrieel Hak die vruchtbomen verscheepte naar China, failliet was gegaan. Dat bericht is het op een na meest aangeklikte in 2017. Ook de miljoenenschuld van de Amerikaanse kwekerij EuroAmerican Propagators en de nachtvorstschade in mei van dit jaar stonden bij u in de belangstelling.

  Dieven en Buxus

  Berichten over dieven waren evenzeer populair. De diefstal van grote bomen bij Joris De Buck in het Belgische Wetteren staat hoog in de meest-gelezen-lijst. Evenals de verdwijning van een grote partij Buxus bij Boomkwekerij Out in Hazerswoude-Dorp. Buxuskwekers zijn sowieso trouwe bezoekers van onze site. Geen enkel bericht dat over Buxus gaat of Buxus raakt ontsnapt aan hun aandacht en staat al snel hoog in de jaarlijst. De meeste aandacht kreeg de campagne die uw Belgische collega’s voerden rond de buxusmot. Snel gevolgd door het hoofd van de tuindienst van Paleis Het Loo die cryptisch zegt dat ’Ilex op dit moment de beste optie is’.

  Dingen die u ergernis opleveren staan ook garant voor veel kliks. Alles wat met Deense karren te maken heeft bijvoorbeeld, het stapelverbod en de komst van een concurrent op de markt. Maar ook het Europese exotenbeleid en de acties van Greenpeace.

  Vrienden en kennissen

  Leuk om te melden is dat mensen in de berichtgeving die een stevig netwerk hebben, ook kunnen scoren in onze meest-gelezen-lijst. De eerste aflevering van de blog van student Rick Domen die stage liep in het Verenigd Koninkrijk werd door al zijn vrienden en kennissen aangeklikt en staat zodoende in de top twintig van 2017. Dat geldt ook voor het verslag van het dansfestijn Holygreen; alle vijfhonderd bezoekers kregen kennelijk ook geen genoeg van de foto’s. En natuurlijk hoort in dit rijtje ook onze columnist Coen Dekkers thuis. Meestal schrijft hij met een knipoog over zaken die op of rond zijn bedrijf spelen, maar die ene keer dat hij Royal FloraHolland kritisch op de korrel nam lanceerde hem naar een hoge notering in de vaakst aangeklikte berichten van 2017.

  Minder leuk om te melden is dat tragische voorvallen zoals altijd de meeste aandacht trekken. Afgelopen jaar moesten we melden dat kweker Nico Streng was overleden, wat veel aandacht trok op onze website.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties