Limburg start met één boom per inwoner planten

Het Bomenplan van GroenLinks en SP om minimaal 17 miljoen bomen planten, één voor elke Nederlander, is nog steeds in de planfase. Provincie Limburg is al verder met zo’n idee en start met aanplanten.

Limburg is van plan om de komende acht jaar 1 miljoen bomen te planten, één voor elke Limburger. De provincie meldt dat het plan ’enorm aanslaat’ en dat ’veel burgers, organisaties en bedrijven het omarmen’.

Natuurgebieden
Gedeputeerde Staten hebben het Limburgs Parlement gevraagd om €2 miljoen vrij te maken voor het plan. Bedoeling is om de bomen te planten in natuurgebieden, buitengebieden, dorpen en steden. Op 12 november geeft deputé Hubert Mackus alvast het goede voorbeeld: met kinderen van basisschool ’t Kempke in Sint Odiliënberg worden 2.000 bomen geplant.

Verschillende gemeenten sluiten aan op het plan, evenals Waterschap Limburg. Met subsidie wil de provincie het plan nog dit plantseizoen een vliegende start geven.

Begin oktober lanceerden GroenLinks en SP het idee om nationaal minimaal 17 miljoen bomen te planten. De Rijksoverheid is nog bezig met het uitwerken van het Klimaatakkoord waarin staat dat er €51 miljoen in de periode 2020-2030 naar nieuwe aanplant gaat.

Foto: Arno Engels

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties