Beregeningsverbod Limburg, Aa en Maas: niet voor kwekers

Ook waterschap Limburg en waterschap Aa en Maas stellen een beregeningsverbod uit bepaalde watergangen in, maar dit geldt niet voor kwekers met vergunning.

De onttrekkingsverboden van waterschap Limburg en Aa en Maas gaan op vrijdag 7 juni in. Het geldt tot het moment dat de waterafvoer van sloten en beken weer op niveau is.

Het Oost-Brabantse verbod geldt voor het gebied van Aa en Maas ten zuiden van de lijn ’s-Hertogenbosch, Nuland en Herpen. Maar NIET voor deze beken, sloten en kanalen omdat hierin voldoende water zit: benedenstroomse gedeelte van  Sambeekse uitwatering en benedenstroomse gedeelte van Raam, Kanaal van Deurne, Helenavaart en de Zuid Willemsvaart door Helmond.

Het Limburgse verbod geldt NIET voor beken die volgens het waterschap altijd al voldoende aanvoer hebben: Niers, Swalm, Heukelomsebeek (gedeelte tussen Maas en stuw aan de Zeedijk), Eckeltsebeek (tussen Maas en Spitsbrug), Neerbeek (tussen Maas en Winkelmolenstuw), Oostrumsche Beek (tussen Maas en watermolen in Geysteren), Boschmolenplas, Roer, Jeker en Geleenbeek (vanaf zuivering in Hoensbroek).

Volgens beide waterschappen geldt het verbod NIET voor vergunninghouders met kapitaalintensieve teelten, zoals de boomkwekerij.

Foto: Waterschap Limburg

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties