Limburgs Kwekerscafé belicht toekomstige kwekerij

Boomteeltstudieclub Horst aan de Maas organiseert donderdag 29 november de tiende editie van het jaarlijkse Kwekerscafé, ditmaal met de kwekerij van de toekomst als thema.

Sprekers over het thema zijn sponsoren van de studieclub. Rick Dijkshoorn (Rabobank) zal resultaten presenteren uit de nieuwste boomkwekerijstudie van de bank. Marlies Custers (gemeente Horst aan de Maas) gaat in op het onderwerp statushouders: hoe kun je zelf beoordelen of een vluchteling met verblijfsvergunning een potentiele werknemer voor je is?

Frans van Wanrooy (ABAB) zoomt in op mechanisering, automatisering, veranderingen qua financiering en uiteindelijke rentabiliteit: durft de kweker wel een goede prijs te vragen voor zijn producten?

Rob Verkoelen en Marc Swinkels (Vitelia Agrocultuur) gaan in op de vraag: hoe kun je het best omgaan met plastic afval? Ook zullen ze een aantal duurzame producten voor de toekomst laten zien.

Het tiende Kwekerscafé vindt plaats in Café de Harmoniezaal in Lottum en zal voor het laatst worden georganiseerd en geleid door Leo van de Laak. Ook niet-leden van de studieclub zijn welkom. Ontvangst is om 19.15 uur. Het programma duurt tot 22.00 uur, gevolgd door naborrelen.

Foto: Arno Engels

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties