De Boomkwekerij Teelt Limburgse tuinroos behaalt certificaat in Roeulx

Limburgse tuinroos behaalt certificaat in Roeulx

0

De nieuwe witte tuinroos van gepensioneerd rozenkweker Harry van de Pasch uit Grubbenvorst heeft op het koninklijke rozenconcours van Roeulx een certificaat gewonnen.

De organisatie van het Royal Concours International de Roses Nouvelles du Roeulx heeft recent de keuringsuitslag gepubliceerd. In de categorie ’Bodembedekkers’ heeft Fairy-Virgo van Van de Pasch een Certificaat van Verdienste behaald.

Daags na het Belgische rozenconcours was de nieuwe roos gedoopt in Kasteeltuinen Arcen; die had een hoge score verwacht in Roeulx. In de keuringsuitslag staat officieel Fairy-Virgo vermeld, hoewel Kasteeltuinen Arcen naar buiten bracht dat het om Virgo Maria zou gaan.

In de categorie ’Bodembedekkers’ won geen enkele roos een medaille. Wel in de categorie ’Parkrozen’: zo won een nog niet benoemde roos van het Nieuw-Zeelandse Raphael Roses, nummer 362-64 ingezonden door De Bierkreek, een zilveren medaille.

Totaal waren er in Roeulx 120 nieuwe rozen ingezonden van 32 winners uit 13 landen.

Arno Engels
Arno Engels is sinds 2000 vakredacteur bij De Boomkwekerij. Hij is opgegroeid in de sector en heeft op verschillende boomkwekerijen in binnen- en buitenland gewerkt.

Reageer op dit artikel

avatar