Hortipoint Lint Groen & Biodiversiteit geopend in Winterswijk

  Lint Groen & Biodiversiteit geopend in Winterswijk

  0

  In Winterswijk is op 21 juni de hotspot Kotten geopend bij Aarde-Werk De Stegge. Deze hotspot markeert de start van het lint Groen & Biodiversiteit, een van de zes groene linten die de komende vier jaar worden uitgerold vanuit het hele land naar de Floriade in Almere. De linten zijn onderdeel van de VHG-campagne ‘Floriade 2022, de weg er naar toe’.

  De thema’s van de zes linten zijn biodiversiteit, water, energie, gezondheid, economische waarde en luchtkwaliteit. Alle thema’s dragen bij aan bewustwording over Growing Green Cities, het thema van de Floriade 2022.

  Blotevoetenpad

  De hotspot is een samenwerkingsverband van Hoveniers & Groencentrum Wenninkhof, Aarde-Werk ‘de Stegge’ en Branchevereniging VHG. Jan Bent van Wenninkhof is initiatiefnemer van deze hotspot: „Dertig leerlingen van OBS Kotten maken deze ochtend insectenhotels voor op het terrein en ze ervaren verschillende stukjes natuur op het blotevoetenpad. Als je op de juiste wijze bezig bent met biodiversiteit, ben je direct bezig met hún toekomst.”

  Welbevinden

  Wethouder Wim Elferdink van Winterswijk opende de hotspot: „Biodiversiteit bevorderen staat in het nieuwe collegeprogramma, omdat het bijdraagt aan gezondheid en welbevinden. Met een initiatief als de groene linten en deze eerste hotspot bij Aarde-werk De Stegge werken we samen met alle maatschappelijke partners aan een landschap als medicijn, met biodiversiteit als belangrijkste ingrediënt.”

  Meer informatie over de groene linten staat op de website Floriade 2022, de weg er naar toe.

  Reageer op dit artikel

  avatar