Lockdowns: Duitsland wellicht tot begin april, Nederland drie weken erbij


Bondskanselier Merkel verwacht dat Duitsland nog tot begin april in lockdown zit. Dat meldt het Duitse dagblad Bild. In Nederland wordt de lockdown met drie weken verlengd tot 9 februari.

Zowel in Nederland als Duitsland zijn er met name zorgen over de Britse mutant van het coronavirus. Merkel zegt daarover: „Als we er niet in slagen om de Britse variant van het virus te stoppen, dan hebben we tegen Pasen tien keer zoveel gevallen.” De Bondskanselier verwacht dat nog acht tot tien weken aan harde maatregelen nodig zijn.

In Nederland uitte premier Rutte tijdens de persconferentie van 12 januari eveneens zijn zorgen. „Het aantal besmettingen daalt niet snel genoeg. We maken ons grote zorgen. De beelden vanuit Londen en Ierland zijn alarmerend, en dat is nog zwak uitgedrukt.”

Slecht nieuws voor tuinbranche

Een verlengde lockdown is slecht nieuws voor de tuinbranche. In Nederland en in de meeste deelstaten in Duitsland zijn al sinds 16 december tuincentra en bouwmarkten gesloten.

In Nederland heeft VBW, brancheorganisatie voor bloemisten, er naar eigen zeggen er hard voor moeten lobbyen om de verkoop van bloemen mogelijk te houden op de eerder afgesproken voorwaarden. Het verkopen van bloemen, het verzorgen van bloemwerk op bestelling en het bezorgen van bloemen en planten blijft mogelijk. De lobby van VBW zal zich de komende tijd intensiever gaan richten op de toestemming om het assortiment buiten uit te breiden.

In De Boomkwekerij 1 (8 januari op de mat) een omslagartikel met als titel ’Tuinbranche houdt adem in’. Hierin zegt onder andere Taaf Rosbergen van Groen-Direkt. „Kijk wat er om ons heen gebeurt. Ik ben er allerminst gerust op. De situatie nodigt buitenlandse klanten in ieder geval niet uit om naar Nederland te komen.” Lees in ons digitale magazine het hele artikel.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties