Lodewijk Hoekstra gaat weer tuinprogramma presenteren

  Lodewijk Hoekstra is vanaf 9 april weer wekelijks te zien bij RTL 4, nu met het nieuwe programma ’Groene Handen’: een groen lifestyle-programma waarbij planten, bloemen en de natuur volgens de presentator centraal staan.

  Zo gaat Hoekstra langs bij kwekers om de kijker te laten zien hoe gedreven zij hun planten kweken. Een vast onderdeel in elke uitzending is de aanleg van de eigen tuin van Hoekstra. Die zal stap voor stap vorderen gedurende het seizoen. Daarnaast laat ’Groene Handen’ een tuinklus zien die in het weekend gedaan kan worden.

  Eigen Huis & Tuin

  Vorig jaar rond deze tijd kondigde Hoekstra aan te stoppen met de presentatie van Eigen Huis & Tuin van RTL 4 waarvan hij twaalf jaar het gezicht is geweest. De visie van de voorman van NL Greenlabel en zijn ideeën over de invulling van het populaire tv-programma kwamen niet overeen met die van RTL, zo meldde de tv-zender destijds.

  In gesprek blijven

  Wel zei Hoekstra bij zijn vertrek als Eigen Huis en Tuin-presentator ’aan de zijlijn betrokken te blijven bij Eigen Huis & Tuin en in gesprek met RTL te blijven over mijn ideeën en visie met betrekking tot nog meer groene lifestyle- en duurzaamheidsinitiatieven.’ Dat lijkt nu te hebben geresulteerd in het programma ’Groene Handen’.