Lottumse potrozenshow in vernieuwde Rozenhof

De Lottumse potrozenshow vindt in juni in een vernieuwde Rozenhof plaats. Er is bovendien samenwerking met een ander rozenfestijn. En er wordt een bijzondere roos gedoopt.

De Rozenhof Lottum wordt vernieuwd en uitgebreid, zodat het rosarium en kenniscentrum meer mogelijkheden biedt om rozen te presenteren en kennis erover te geven. In het kenniscentrum komt een kleine bibliotheek over de rozen- en boomteelt, en een rozenshop.

De potrozenshow in De Rozenhof wordt dit jaar van woensdag 19 tot en met zondag 23 juni gehouden. Inzendingen voor de keuring zijn dan tevens te bewonderen in de Kasteeltuinen Arcen, aan de overkant van de Maas, waar van 20 tot en met 25 juni een rozenfestijn is. De Kasteeltuinen en De Rozenhof werken samen op promotioneel vlak.

Nieuwe roos vanwege 800 jaar Horst aan de Maas

Ingezonden potrozen dingen weer mee naar de titel ’beste tuinroos’, ’beste stamroos’ of ’beste tafelroosje’ (voorheen vensterbankroosje). Deelnemers kunnen ook weer meedoen voor de titel ’mooiste rozenshow’, bedoeld voor creaties met rozen en/of andere planten om bezoekers te inspireren bij toepassing in een tuin, op een terras of balkon. Inzendingen zijn aan te melden tot 1 juni bij info@rozenhoflottum.nl.

De winnaars worden zondagmiddag 23 juni bekendgemaakt tijdens de afsluiting van de potrozenshow, met diverse muzikale optredens. De rozenkoningin en burgemeester Ryan Palmen zullen dan tevens een bijzondere roos dopen vanwege het 800-jarig bestaan van Horst aan de Maas. De roos is veredeld door Martin Vissers en heet ’Green Connection Sweet 16’: vernoemd naar de 16 kernen van de gemeente en The Green Connection.

Foto: De Rozenhof

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties