LTO Glaskracht Nederland wordt Glastuinbouw Nederland

Met ingang van 1 januari 2019 verandert LTO Glaskracht Nederland haar naam in Glastuinbouw Nederland „Zowel voor onze ondernemers, onze partners, het kabinet en andere overheden als de samenleving geeft deze naam meer duidelijkheid over wie wij zijn en waar we voor staan”, aldus voorzitter Sjaak van der Tak en directeur Ruud Paauwe.

Binnen Glastuinbouw Nederland zijn de glastuinbouwleden van LTO Noord, LLTB en ZLTO verenigd. De beleidsbeïnvloeding, het aanjagen van innovaties en het stimuleren van kennisuitwisseling vindt vanaf 2019 vanuit één ondernemersorganisatie plaats. Het doel hiervan is meer uniformiteit, harmonisatie en meer directe invloed vanuit de leden.

Naast de landelijke organisatie bestaat Glastuinbouw Nederland uit zeven regio’s met sub-regio’s. De voorzitter, directie en werknemers van Glastuinbouw Nederland werken vanuit het HortiVERSum in Zoetermeer. LTO Glaskracht Nederland blijft de juridische entiteit.

Woensdag 19 december tekenden de directies van LTO Noord, LLTB , ZLTO en LTO Nederland hiervoor een nieuwe samenwerkingsovereenkomst. Op de foto v.l.n.r.: Léon Faassen (LLTB), Hans Huijbers (ZLTO), Sjaak van der Tak (Glastuinbouw Nederland), Jan Claassen (LTO Nederland), Kathleen Goense (ZLTO), Bas Boots (LLTB), Jakob Bartelds (LTO Noord), Eise van der Sluis (LTO Noord) en Ruud Paauwe (Glastuinbouw Nederland).

Lees morgen, vrijdag 21 november, in de Bloemisterij meer achtergronden voor deze stap in een interview met Sjaak van der Tak.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties