Vakblad voor de Bloemisterij Ondernemen LTO Glaskracht wil geen speelbal, maar spelbepaler zijn in arbeid

  LTO Glaskracht wil geen speelbal, maar spelbepaler zijn in arbeid

  0

  LTO Glaskracht Nederland werkt aan een visie Arbeid. „Het wordt tijd om meer een spelbepaler te worden dan een speelbal als het gaat om het gaat om arbeid en arbeidsomstandigheden”, aldus Peter Loef, beleidsspecialist arbeid bij de brancheorganisatie.

  Sinds november is Loef beleidsspecialist bij LTO Glaskracht Nederland. En wat hem opvalt is dat er geen gestructureerd arbeidsmarktbeleid in de sector aanwezig is. Vandaar dat hij streeft om uiterlijk per 1 juli 2018 met een visie Arbeid te komen.

  Knelpunten
  Dan is wellicht beter te anticiperen op knelpunten die telers ervaren bij regelgeving over arbeid als bijvoorbeeld het niet meer mogen inhouden van huisvestingskosten op de betaling van het wettelijk minimumloon en het per 1 juli 2017 uitbetalen van overuren minimaal conform het wettelijk minimumloon.

  Deze knelpunten komen uitgebreid aan de orde in een artikel dat aanstaande vrijdag 7 april in de Bloemisterij verschijnt.

  Peter van Leth
  Peter van Leth is vakredacteur politiek en economie bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Verdere aandachtsgebieden zijn personeelsbeleid, gewasbescherming, veredeling, groene, perk- en kuipplanten.

  Reageer op dit artikel

  avatar