Lucas Vos: ’Royal FloraHolland gaat af-tuin veilen’

Royal FloraHolland zal in de toekomst af-tuin gaan veilen. Op dag één wordt er geveild; de dag erop zullen telers – vanaf hun tuin – gaan leveren aan de handel.

De plannen voor Het Nieuwe Veilen ontvouwde directeur Lucas Vos deze week in zijn vlog en ook tijdens de uitreiking van de Dutch Flower Awards.

’We houden vast aan ochtendveiling’
Vos geeft aan dat alleen door af-tuin te gaan veilen flink bespaard kan worden op de (logistieke) kosten. In de toekomst ziet Vos het voor zich dat er in de ochtend geveild gaat worden, dat telers vervolgens hun producten gaan oogsten en verwerken, en dat de volgende dag de handel de bloemen of planten in de box heeft staan. „We houden vast aan een ochtendveiling, maar die hoeft wellicht niet meer om zes uur te starten”, aldus Vos.

Van Zijverden, CEO van Dutch Flower Group (DFG), liet in zijn speech tijdens de uitreiking van de Dutch Flower Awards doorschemeren dat er binnenkort grote veranderingen gaan plaatsvinden op het gebied van veilen en dat hij daar positief over gestemd is.

Tijdens de regiobijeenkomsten zal FloraHolland de plannen voor Het Nieuwe Veilen aan de leden toelichten. De regiobijeenkomsten starten op maandag 7 november.

Tribunes verdwijnen
In aanloop naar de FloraHolland Trade Fair zei Vos in zijn vlog ook al dat op termijn de tribunes voor het klokveilen zullen verdwijnen. Bekijk hier de laatste vlog van de veilingdirecteur.

Bron: Vakblad voor de Bloemisterij