De Boomkwekerij Lucassen ontvangt internationaal duurzaamheidscertificaat

  Lucassen ontvangt internationaal duurzaamheidscertificaat

  0

  Vaste Plantenkwekerij Mts Lucassen ontvangt in september het eerste internationale certificaat van Milieukeur.

  De uitreiking van de internationale versie die gebaseerd is op Milieukeur-criteria, PlanetProof, is op donderdag 14 september op het bedrijf in Afferden.

  Het gebeurt tijdens een spuitlicentiebijeenkomst (thema Teelt) die georganiseerd wordt door Lucassen, Delphy en Hessel Marketing & Communicatie.

  De bijeenkomst begint om 15.30 uur en duurt tot 20.00 uur. Er zijn diverse inleidingen en demonstraties: groenbemestermengsels, plantversterkers in pioenen, bodem als fundering voor de teelt, inzet van compost, bijenvriendelijk ondernemen, en organische meststoffen.

  Afsluiting project plantaardig schuim

  Ook is er weer een demonstratie van Weedingtech. De afgelopen twee jaar is binnen het Innovatieprogramma Boomkwekerij gewerkt aan onkruidbestrijding met plantaardig schuim. Te zien is een frontrail met specifieke doppen. Dit project, ingediend door Lucassen, sluit af op de bijeenkomst.

  Arno Engels
  Arno Engels is sinds 2000 vakredacteur bij De Boomkwekerij. Hij is opgegroeid in de sector en heeft op verschillende boomkwekerijen in binnen- en buitenland gewerkt.

  Reageer op dit artikel

  avatar