‘Ons ma’ helpt handje bij winnen Zunderts Groen Imago Prijs

  De glimlach is bijna niet van het gezicht van kweker Styen Herijgers af te slaan. Hij is uitgeroepen tot winnaar van de Zunderts Groen Imago Prijs op de vakbeurs GrootGroenPlus, en er maar wat trots op.

  De Zunderts Groen Imago Prijs is in het leven geroepen door de gemeente die graag ziet dat bedrijven een handje meehelpen bij het vestigen van de naam van Zundert als boomteeltcentrum. En als groene gemeente natuurlijk. „Niets ten nadele van Boskoop”, zei Zunderts wethouder van economische zaken Piet Utens er plagerig bij tijdens de uitreiking van de prijs bij de opening van GrootGroenPlus.

  En Hergo Boomkwekerij uit Zundert is daar nu even vaandeldrager van. Styen Herijgers staat glunderend in zijn stand, vol typisch Zunderts sortiment. En er zijn allerlei verwijzingen naar het dorp. Met als blikvanger de spreuk ‘Werp een blik op Zundert’, luister bijgezet met veel ….. blikjes. „Dat heeft ons ma bedacht”, aldus de jonge kweker. Die maar wat graag uitdraagt dat zijn bedrijf in Zundert ligt. „Je moet gewoon alles laten zien. Dat wij uit Zundert komen kan belangrijk zijn voor bijvoorbeeld het transport. Als ze hier toch al vrachtwagens rond hebben rijden kunnen ze het makkelijk mee laten komen.”

  En een gezond stukje Zundertse trots speelt een rol, erkent Herijgers. „Ik hoorde dat iemand geen levering uit Zundert wilde, omdat de sortering daar niet zou deugen. Zo iemand heeft dan misschien een keer een slechte ervaring gehad. Ik wil graag laten zien dat we wel goede producten leveren zodat ze voortaan zeggen: ‘Bij jullie weten we het zeker’.”

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties