Tuin en Landschap Tips Maak kennis met groene schoolpleinen

  Maak kennis met groene schoolpleinen

  0

  Hoe realiseer je speelnatuur op het schoolplein? Die vraag staat centraal tijdens de tweedaagse cursus Kennismaking met Groene Schoolpleinen van Stichting Springzaad.

  Steeds vaker krijgen hoveniers de vraag om mee te werken aan een groen schoolplein. Om hen daarbij te ondersteunen biedt Stichting Springzaad een cursus aan over dit onderwerp.

  Vragen die tijdens de cursus aan bod komen zijn onder meer: wat onderscheidt een groen plein van een gewoon plein? Hoe maken kinderen daar gebruik van? Waar houd je rekening mee? Hoe zit het met onderhoud en speelerosie? Welke beplanting kun je gebruiken en welke veiligheidseisen worden er gesteld? Daarnaast zullen diverse groene schoolpleinen worden bezocht.

  Aanmelden
  Deze derde editie van de cursus vindt plaats op basisschool ’Het Wandelbos’ in Tilburg, op 13 september en 4 oktober. Docenten zijn Jan de Vries, ontwerper en uitvoerder van speelnatuur (www.grijskleurtgroen.nl) en Petra Wevers (www.krachtigbuiten.nl). De cursus kost €375, partners van Springzaad betalen €350. Aanmelden kan via www.springzaad.nl.

   

  Miranda Vrolijk
  Miranda Vrolijk is vakredacteur bij Tuin en Landschap. Ze is sinds 2002 werkzaam bij Uitgeverij Hortipoint en in 2005 als vakredacteur bij Tuin en Landschap begonnen.

  Reageer op dit artikel

  avatar