Manager Amazon: ’Je hoeft geen website meer te creëren’

Hoe groot of klein je kwekerij ook is, iedereen kan zijn producten online via Amazon verkopen. En dan hoef je niet zelf een website te creëren.

Dat zei Roeland Donker, senior manager Benelux bij Amazon, donderdag op het Groothandel E-commerce Event in Rotterdam. Hij deelde zijn kennis over onlineverkoop met aanwezige groothandelaren, fabrikanten, importeurs en distributeurs van allerlei producten.

Het event was dus business-to-business, terwijl Amazon zich richt op business-to-consumer. „Wij bieden ook steeds meer business-to-business-service aan”, aldus Donker. Volgens hem kan elk productiebedrijf gebruikmaken van de online-marktplaats en service van Amazon. „Ook als je bloemen of planten kweekt. Kopers hoeven er niet meer voor de deur uit.”

Amazon verkoopt nu wereldwijd producten aan meer dan 300 miljoen klanten. In Europa heeft de Amerikaanse webgigant nu vijf marktplaatsen: in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Italië, Spanje en Duitsland. Sinds 2016 is de Duitse marktplaats ook in het Nederlands.

Wil je als bedrijf kunnen verdienen aan e-commerce via Amazon, dan is een aantal punten wel belangrijk, zei Donker. Lees binnenkort meer hierover in het vakblad.

Foto: Arno Engels

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties