Marc Calon legt per direct taken neer als voorzitter LTO

Marc Calon treedt per direct terug als voorzitter van LTO Nederland. Calon zou aan het einde van het jaar stoppen als voorzitter. Na overleg heeft de LTO-voorman besloten zijn werkzaamheden per direct neer te leggen.

„Ik neem afscheid met pijn in het hart. Ik heb me de afgelopen 3,5 jaar vol passie ingezet voor de belangen van boeren en tuinders. Helaas moet ik constateren dat er bij een deel van de achterban onvoldoende draagvlak is. Een voorzitter kan alleen effectief werken met volledig draagvlak van alle leden. Daar verbind ik mijn conclusies aan. Ik ga geen nieuwe termijn aan en maak tevens per direct ruimte voor mijn opvolger”, aldus Calon.

Waardering

De zittende leden van het bestuur van LTO Nederland, Dirk Bruins, Wim Bens en Léon Faassen, zullen samen met algemeen directeur Hans Van den Heuvel de taken van Calon overnemen tot de komst van een nieuwe voorzitter. De bestuursleden, die tevens voorzitters zijn van respectievelijk LTO Noord, ZLTO en LLTB, spreken hun waardering uit voor de verdiensten van Calon.

De termijn van Calon zou op 31 december 2020 aflopen. Het bestuur zal nu spoedig de procedure starten om een nieuwe voorzitter te zoeken om namens LTO Nederland de boeren en tuinders te vertegenwoordigen in Den Haag en Brussel.

NOW-regeling

Calon onderhandelde namens LTO Nederland en de sectoren over diverse dossiers, zoals het pensioendossier, het klimaatdossier en de totstandkoming van een uitgebreid pakket aan steunmaatregelen in de huidige coronacrisis. Zo trok hij samen met VNO-NCW en MKB-Nederland op om een aanpassing van de NOW-regeling voor elkaar te krijgen, toen bleek dat met name seizoensgebonden bedrijven zoals de sierteeltsector, buiten de boot dreigden te vallen bij de steunmaatregelen.

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties