Bijna 200 miljoen voor Royal FloraHolland

  Royal FloraHolland heeft een kredietfaciliteit afgesloten van €195 miljoen. De miljoenen zullen in digitalisering en dagelijkse dienstverlening gestoken worden. „Met deze lening kunnen we al onze plannen voor 2018 realiseren”, aldus CFO Steven van Schilfgaarde.

  Royal FloraHolland heeft drie prioriteiten benoemd voor 2018. Dit zijn Floriday en een Integrale Logistieke Besturing dat moet helpen landelijk veilen mogelijk te maken. Het derde punt is de dagelijkse dienstverlening. De coöperatie gaat investeren in mensen, opleidingen, processen en de aanschaf van karren en fusten.

  Steven van Schilfgaarde, CFO bij FloraHolland: „Onze koers voor volgend jaar is duidelijk: we investeren in digitaal om verdere groei van de marktplaats te bevorderen en daarbij is het verder verbeteren van onze dagelijkse dienstverlening onontbeerlijk. Met deze nieuwe faciliteit kunnen we al onze plannen voor 2018 realiseren. Het is een duidelijk teken van vertrouwen van de banken in onze koers.”

  De nieuwe kredietlijn van de bankencombinatie bestaande uit Rabobank (coördinator), ABN AMRO en ING, heeft een looptijd van vijf jaar met een optie van twee keer verlenging van een jaar. Deze vervangt een kredietfaciliteit met meer banken dan deze drie die voor de coöperatie FloraHolland duurder was. Door de nieuwe kredietlijn neemt de financiële flexibiliteit toe (met minder banken afspraken) en nemen de kosten af ten opzichte van de vorige kredietfaciliteit.

  V.l.n.r. Hans van Hooren (Rabobank), Steven van Schilfgaarde (CFO Royal FloraHolland), Ton van Adrichem (ING Bank) en Tim Bruins (ABN AMRO Bank).

   

   

   

   

   

   

   

   

  guest
  1 Reactie
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  jos prietpraat
  jos prietpraat
  3 jaren geleden

  stropdassen vieren weer feest pfffffffffffffffffff