De Boomkwekerij Nieuws Meer Britse tuincentra verwisselen van eigenaar

Meer Britse tuincentra verwisselen van eigenaar

0

Verschillende Britse tuincentra verwisselen van eigenaar, en dat zijn niet alleen tuincentra van Wyevale die sinds vorig voorjaar in de verkoop staan.

De Schotse tuincentrumketen Caulders heeft twee tuincentra van Dobbies gekocht, meldt Horticulture Week. Daarmee bestaat Caulders nu uit zeven tuincentra die een totaalomzet van omgerekend €14 miljoen verwachten.

Dobbies verkocht het tweetal omdat het kleine tuincentra zijn die niet in de strategie van de keten passen. Dobbies wil juist groeien en richt zich op grotere tuincentra. Afgelopen najaar nam de keten daarom zes Wyevale-tuincentra over. Totaal heeft Dobbies verspreid in het Verenigd Koninkrijk nu 38 tuincentra, met een gezamenlijke omzet van circa €230 miljoen.

Tuincentra van Dobbies komen het meest voor in de top 100 van Britse tuincentra, die Horticulture Week jaarlijks opstelt aan de hand van behaalde omzetten. De nieuwste lijst die eind januari is gepubliceerd, wordt echter aangevoerd door zelfstandige tuincentra.

Foto: Arno Engels

Arno Engels
Arno Engels is sinds 2000 vakredacteur bij De Boomkwekerij. Hij is opgegroeid in de sector en heeft op verschillende boomkwekerijen in binnen- en buitenland gewerkt.

Reageer op dit artikel

avatar