De Boomkwekerij Markt Meeste Amerikaanse kwekers verwachten betere verkoop

Meeste Amerikaanse kwekers verwachten betere verkoop

0

Meer dan de helft van de Amerikaanse boomkwekers verwacht volgend jaar beter te verkopen dan dit jaar. Dat geven ze aan in een enquête over financiële bedrijfsresultaten.

Het Amerikaanse vakblad Nursery Management houdt iedere maand november de enquête onder Amerikaanse kwekers, en verwerkt de gegevens vervolgens in een State of the Industry Report.

Bijna 66% van de kwekers die de enquête invulden, verwacht in 2019 een betere verkoop. Dit jaar is nog niet om, maar 35% van de kwekers geeft alvast aan in 2018 1-9% meer omzet dan in 2017 te hebben behaald. Bij 16% is de omzet 10-19% hoger dan vorig jaar, bij 17% blijft de omzet stabiel.

De overige 32% ziet echter de omzet met 1-9% dalen, omdat de Amerikaanse markt dit jaar toch niet zo goed was als dat kwekers hoopten. De verkoop was ook grillig vanwege bepaalde extremere weersomstandigheden.

Afgelopen augustus was al duidelijk dat kwekers in Oregon, de staat met de meeste boomkwekerij in de VS, alweer een goed verkoopjaar hebben. Zij haalden vorig jaar nog een recordomzet van iets meer dan 1 miljard dollar.

Foto: Arno Engels

Arno Engels
Arno Engels is sinds 2000 vakredacteur bij De Boomkwekerij. Hij is opgegroeid in de sector en heeft op verschillende boomkwekerijen in binnen- en buitenland gewerkt.

Reageer op dit artikel

avatar