Vakblad voor de Bloemisterij Plastic Met de keten eenmalig plastic reduceren

  Met de keten eenmalig plastic reduceren

  0

  Royal FloraHolland heeft samen met 70 andere partijen het Plastic Pact NL ondertekend, om voor 2025 het gebruik van eenmalig plastic zo ver mogelijk terug te dringen. „De waarde van het pact is vooral dat we het met de hele keten doen”, zegt Yme Pasma, die als COO van Royal FloraHolland verantwoordelijk is voor logistiek.

  Royal FloraHolland heeft vorige week samen met ruim 70 andere partijen het Plastic Pact NL ondertekend. Dit convenant heeft tot doel om voor 2025 het gebruik van eenmalig plastic zo veel mogelijk terug te dringen. Ook partijen als Ikea, Albert Heijn, Jumbo, Lidl, Unilever en Coca Cola hebben het pact ondertekend. De Nederlandse sierteeltsector stuurt jaarlijks 180 miljoen eenmalige potplantentrays de wereld in. „Royal FloraHolland ziet haar verantwoordelijkheid om dat terug te dringen”, zegt Yme Pasma, Chief Operations Officer. „Daarbij willen we duurzaamheid, hoge kwaliteit en winstgevendheid combineren.” De zogeheten versnellersgroep met DFG, FleuraMetz, Waterdrinker en Royal Lemkes gaat de veiling en haar klanten daarbij ondersteunen.

  Dit artikel verder lezen?

  Uw voordelen

  • Waardevolle vakinformatie in de boomkwekerij en vaste planten
  • Profiteer van onze aanbiedingen en ervaar De Boomkwekerij
  • Tweewekelijks ons digitale magazine in je e-mail en/of
  • Ontvang elke twee weken het tijdschrift De Boomkwekerij
  Joef Sleegers
  Joef Sleegers werkt sinds 2006 bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Hij schrijft graag over innovatie en nieuwe technieken, en voelt zich thuis in een sector die ’verantwoord ondernemen’ serieus neemt.

  Reageer op dit artikel

  avatar