Minister bevestigt eerste trekkerkentekenplaat

  Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat overhandigde afgelopen vrijdag in Bergschenhoek symbolisch de eerste kentekenplaat voor landbouwvoertuigen. De plaat, met kenteken TBB-01-B, werd aangeboden aan Aldert van der Spek, directeur bij Van der Spek Groen, Grond en Infra.

  Vanaf 1 januari 2021 start een registratieplicht voor landbouwvoertuigen. Dat houdt in dat alle land- of bosbouwtrekkers, motorrijtuigen met beperkte snelheid (MMBS), land- of bosbouwaanhangwagens en verwisselbare getrokken uitrustingsstukken moeten worden geregistreerd. Wordt er met het voertuig harder gereden dan 25 km/u, dan moet er een kentekenplaat op.

  Minister Cora van Nieuwenhuizen overhandigde vrijdag de eerste kentekenplaat voor een landbouwvoertuig.

  Met ingang van 1 januari 2025 zijn alle geregistreerde landbouwvoertuigen verplicht een kentekenplaat te voeren. Voertuigen die in gebruik worden genomen na 31 december 2020 moeten voor de eerste registratie worden beoordeeld bij een keuringsstations.

  Landbouwtrekkers op wielen die 40 kilometer per uur of harder kunnen rijden, moeten ook APK-gekeurd worden. Die APK-plicht start op 1 mei 2021. De registratie- en kentekenplaatplicht wordt gecombineerd met het verhogen van de maximumsnelheid voor landbouwvoertuigen. Die maximumsnelheid gaat, alleen als de constructiesnelheid van het voertuig dat toelaat, van 25 naar 40 kilometer per uur.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties